Építési terület előkészítése, tereprendezés

Minden építkezés megkezdése előtt kihagyhatatlan lépés a tereprendezés, illetve magának az építési területnek az előkészítése. Ez a munkafázis több lépésből áll az adott körülmények és a terület paramétereinek függvényében. Természetesen mindez nem jelent egyet a terep letarolásával, sőt kimondottan gyakori, hogy például a meglévő fákat megóvják, különösen lakó házak építése esetében, hiszen később ezek az értékes növények nagyon hasznosak lehetnek majd a kertekben, amire új telepítés esetén lehet , hogy évtizedeket kellene várni. . A tereprendezés tehát az a folyamat, amellyel olyan állapotba hozzuk a területet, hogy megkezdődhessen a tervek szerinti építkezés.

Mikor van szükség a tereprendezésre?

Lényegében minden építkezés előtt szükség van valamilyen mértékű tereprendezésre. Ha Ön például házépítésbe kezd, előzetesen gondoskodnia kell a megfelelő terepviszonyok megteremtéséről. De nemcsak az építkezések előtt lehet szükség a szolgáltatásunkra, hanem az utómunkálatok során is, amikor az épület környezete kerül kialakításra akár beleértve az épületek körüli járdákat, utakat, parkolókat és az újonnan létrejövő zöld területeket egyaránt.

 

Tereprendezés mértéke

Az hogy milyen feladatokat kell elvégezni a tereprendezés során vagy, hogy milyen mértékben szükséges a területet átalakítani, illetve hogy mindez mennyi munkát és időt vesz igénybe az sok mindenen múlik. Van-e a területen meglévő építmény vagy építési törmelék, amit bontani és elszállítani szükséges? Milyen mértékben burjánzott el a növényzet, vagy éppen mennyire egyenetlen a talaj, Milyen a talaj teherbírása, szükség van-e talajfeltöltésre, vagy esetleg talajcserére? Jellemzően a tereprendezés elvégzése után a megrendelők egy az építési területen vízszintes, hulladéktól és növényzettől megtisztított területet szeretnének látni. A feladatok pontos meghatározása miden esetben a tervek átnézése és a helyszín bejárásai után történik, valamint szükség esetén a talaj teherbírásának és szerkezetének vizsgálata után.

tereprendezés